Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هنرمند نقاش بر این باور است نقاشی ها تکراری شده اند؛ باید از تکرار گذر کرد و به یک حرکت نو و خلاقیت تازه در این هنر رسید تا مردم بتوانند با اثر ارتباط برقرار کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، ارتباط یک جامعه با هنرهای تجسمی و بهره مندی از بیان هنری در ارتباطات اجتماعی، موضوعی است که دهه های گذشته در جهان مورد توجه واقع شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشناکردن مردم با تاریخ هنر، گسترش فعالیت عمومی موزه ها، تقویت هنر و فعالیت های هنری در شهرها و برگزاری بینال ها و نمایشگاه ها از جمله اقداماتی است که امروزه برای بهره مندی جامعه از فوائد هنر مورد تاکید قرار می گیرد. کشور ما ایران نیز در سال های گذشته شاهد افزایش گالری های هنری، حضور پررنگ تر هنرمندان در نمایشگاه ها و حراجی های بین المللی و توجه بیشتر مدیریت شهری به هنر است اما با این همه، هنرهای تجسمی هنوز مساله عموم جامعه نیست و به جز قشر خاصی آن هم در مرکز کلانشهرها، مردم به هنر نمی اندیشند و از تحولات آن نیز باخبر نمی شوند. برای بررسی این موضوع و پرسش های پیش روی آن با پارسا پاینده هنرمند نقاش به گفتگو نشستیم.

 

 

اثر هنری واجد خلاقیت، نوآوری و تفکر  می تواند با مردم ارتباط برقرار کند

این هنرمند نقاش در پاسخ به این پرسش که هنرمند باید چگونه اثری خلق کند که همه فهم باشد و به خانه های مردم راه پیدا کند و هنر های تجسمی از گالری های خواص پسند به سطح عام جامعه کشیده شود به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: یک اثر هنری باید دارای حس، ادراک و تصاویر ذهن هنرمند باشد، یعنی هنرمند باید درک اش از دنیای پیرامون را در پس ذهن خود ذخیره کند و آن را در قالب یک اثر هنری خوب با خلاقیت و نوآوری و ایده ای نو برای مردم بیافریند؛ در واقع هرمند کاری کند که دیگران نکرده اند؛ وقتی خلاقیت و نوآوری تفکر پشت یک اثر هنری باشد می تواند با مردم ارتباط برقرار کند، این ارتباط و این تفکر و خلاقیت و نوآوری می تواند بومی خودمان باشد.  یک اثر هنری زمانی می تواند با مردم ارتباط برقرار کند که برخواسته از  فرهنگ و اقلیم و آن چیزی باشد که در تاریخ گذشته کشور ما وجود داشته، یعنی برای مردم نوستالوژی و خاطره داشته باشد، اما در قالبی نو ارایه شود.

 

باید از تکرار در آثار نقاشی پرهیز کرد

وی افزود: من در آثارم سبکی بوجود آوردم و در آن خلاقیت به خرج داده ام و امروز مردم آن را دوست دارند؛ چرا چون مردم اثری را می بینند که تا حالا ندیده اند و کاری را می بینند که دیگری انجام نداده است؛ یک سفیدی مطلق مقوا است که من آمده ام در آن کلاغی و افقی قرار داده ام که مردم با آن ارتباط برقرار می کنند چرا چون بوی فرهنگ و اقلیم خودشان را می دهد، مردم خسته شدند از بس گل و بلبل دیده اند، نقاشی ها همه تکراری شده اند؛ باید از تکرار گذر کرد و به یک حرکت نو و خلاقیت تازه رسید.

 

 

حس و ادراک درون اثر هنری می تواند در مخاطب احساس ایجاد کند

پارسا پاینده اظهار کرد: پل گوگن، نقاش امپرسونیست می گوید یک اثر هنری مهم نیست دارای طراحی خوب باشد باید دارای احساس و عاطفه باشد، کاندینکسی نیزاذعان می کندکه یک اثر هنری باید دارای خلاقیت و احساس خوب باشد؛ یعنی هنرمند احساس، عاطفه و عشق اش را بر روی هنر بگذارد و آن طبیعتی که کار می کند روح داشته باشد. هنرمند باید جهان پیرامون اش را تعبیر کند، آن چیزی که در درون گیاه، کوه و درخت هست آن روح را در اثر تداعی کند؛ یعنی حس و ادراک که از تصاویر ذهن هنرمند به اثر وارد می شود همین هم برای مخاطب ایجاد شود و با آن حس بگیرد.

 

متاسفانه اکثر گالری ها امروز منفعت طلب شده اند

پارسا پاینده در پاسخ به این سئوال که آیا  رسانه ها، گالری دار ها و فروشندگان هنری توانسته اند برای حضور بیشتر آثار هنر تجسمی در میان جامعه تلاش کنند، گفت: گالری ها متاسفانه خیلی کم موفق بوده اند، متاسفانه اکثر گالری ها امروز منفعت طلب شده اند و هیچ حرکتی برای هنرمند و صاحب هنر و عرضه آن نمی کنند؛ یعنی تلاشی نمی کنند، در ایران تعدادی اندک گالری وجود دارند که خودشان هنرمند تجسمی هستند و احساس صاحب هنر را درک می کنند و واقعا تلاش می کنند. اتفاقاتی هم می افتد حراج هایی هم برگزار می شود که در واقع برای گالری دارها و برگزارکنندگان حراج ها منفعت دارد ولی برای رساندن اثر هنری به دست مردم نیست.

 

گالری ها امروز متاسفانه به دنبال مطرح کردن و فروش آثار اسم ها هستند

این هنرمند نقاش تصریح کرد: ما متاسفانه چیزی به عنوان عرضه آثار هنری در ایران نمی بینیم. در گذشته تعدادی از گالری ها این روند را پیش گرفتند اما سالیان سال است که تلاشی صورت نمی گیرد، اگر این اتفاق می افتد شاهد این وضعیت وخیم برای هنرمندان نبودیم. متاسفانه امروز گالری ها بیشتر به دنبال مطرح کردن و فروش آثار اسم های مطرح هستند تا آثار خوب.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس کنکور۹۷ سوریه استان همدان دولت مذاکره با آمریکا داعش بهرام قاسمی بیرجند سیاسی حرکت نو گذر تکرار نقاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۰۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ هنرمند فعال نمایش عروسکی تقدیر می‌شوند

انجمن نمایشگران عروسکی از ۱۰ تن از فعالان این رشته تقدیر می‌کند.

هما جدی‌کار، رییس این انجمن در این باره به ایسنا گفت: امسال جشن اردیبهشت برخلاف سال‌های گذشته با تاخیر برگزار می‌شود و ما هم به همین مناسبت برنامه‌ای را تدارک دیده‌ایم و این برنامه روز ۲۲ اردیبهشت برگزار می‌شود.

او ادامه داد: در برنامه‌های قبلی انجمن، از اغلب هنرمندان نسل‌های گذشته تقدیر کرده‌ایم و امسال بنا داریم از چند هنرمند نسل دومی تجلیل کنیم. بخصوص که در بیشتر برنامه‌ها، معمولا بزرگترها را مد نظر قرار می‌دهند بنابراین ما تصمیم گرفتیم از بیشتر هنرمندان فعال تقدیر کنیم تا در این دوره که دوره مدیریت هیات مدیره ماست، جمع بیشتری از فعالان نمایش عروسکی تجلیل شوند.

به گفته او، کارگردانی این برنامه بر عهده زهرا طباطبایی است و ارایه پیام روز جهانی تئاتر از دیگر بخش‌های این مراسم است.

مراسم سالانه انجمن نمایشگران عروسکی ساعت ۱۸ تا ۲۰ روز ۲۲ اردیبهشت ماه در سالن استاد جوانمرد خانه تئاتر برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • ۱۰ هنرمند فعال نمایش عروسکی تقدیر می‌شوند
  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+ شرایط
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد